Huskeliste til fest
Planlæg en fest...
Forberedelse til en fest
For at en fest bliver god, er det vigtigt med en god planlægning, så man selv kan nyde festen og hygge om gæsterne.
Inden du planlægger en fest, fødselsdag, bryllupsdag, studenterfest, temafest eller en anden særlig begivenhed, er der en masse ting du skal huske på. Vi har samlet en række gode råd, som kan hjælpe dig under forberedelse af festen. Du kan eventuelt printe listen ud og krydse af, så du er sikker på at du ikke at glemme noget.
- Hvor og hvornår skal festen holdes?
- Selskabslokaler, Forsamlingshus, Havetelt, Fælleshus eller hjemme.
- Dato og kl.
- Hvad skal du fejre?
- Fødselsdag, bryllupsdag, temafest, fætter kusine fest, sølvbryllup, kobberbryllup
- Hvem og hvor mange skal inviteres?
- Indbydelser laves og sendes (skriftligt eller telefonisk) HUSK - Seneste afbud S.U. og evt. gaveønsker
Service, borde, stole samt bordpynt :
- Borddækning - Køb eller leje af duge , servietter, bordløber m.m.
- Leje eller lån af borde og stole (brug evt. haveborde).
- Leje, køb eller lån af service - Tallerkner til forret, hovedret og dessert og natmad.
- Glas - Champagneglas, rød- og hvidvins glas, vandglas, evt. ølglas og snapseglas, kaffekopper og underkopper.
- Bestik - Kniv, gaffel, ske, tá bestik til buffet, salt og peber.
- Lav eller køb færdige dekorationer, lys og blomster.
Gæsternes placering ved bordet:
- Bordplan og bordkort, velkommen sang og velbekomme sang.
- Borddækning: U-bord eller E-bord, lang bord, rundeborde.
- Husk at dække op med buffet-bord/kaffebord og gavebord.
Bestil - Mad ud af huset: Catering - Menuvalg fra wecook.dk diner transportable - Vi du lave en buffet eller vil du have en menu til tallerken servering?
- Husk Velkomstvin - skal stå klar til gæsternes ankomst
- Skal Forretten på buffet-bordet som, et tá selv forretsbuffet eller skal den på bordet som en portionsanretning, når gæsterne går til bordet.
- Hvad vil du serverer til dine gæster? Brunch, Tapas, frokost, Menu eller Buffet.
- Skal det være en Dessert som portionsanrettet eller skal det være en dessertbuffet med kaffe og dessertvin.
- Natmad eller skrub af mad, skal det være det traditionelle suppe eller noget med pålæg eller sandwich?. (PS. husk at oplys i din velkomsttale at der er natmad og hvad kl. du vil serverer dette. Så er du sikker på at nogle gæster bliver lidt længere.
Skal der bestilles:
- Taler og sange til festen.
- Serveringspersonale - køkkenhjælp.
- Musik og dans.
- Underholdning.